KUĆNI RED

Da bi Vaš boravak u Hostelu Home Sweet Home bio što ugodniji, molimo Vas da pročitate sledeća pravila kućnog reda.


Opšta pravila

Vreće za spavanje nisu dozvoljene.
Posteljina je uključena u cenu smeštaja. Gosti mogu da je zamene za čistu, besplatno na recepciji, posle 7 noći korišćenja.
Peškir je uključen u cenu smeštaja. Gosti mogu da ga zamene za čist, besplatno na recepciji, posle 7 noći korišćenja.
Gosti ne mogu da koriste hostel u komercijalne svrhe.
Gosti koji su iseljeni na bilo koji način, neće im biti ponuđen povraćaj novca.
Hostel Home Sweet Home ne odgovara za bilo kakve lične povrede gostiju.
Iz bezbednosnih razloga neke zajedničke prostorije su pod video nadzorom 24 časa.
Imovina ostavljena u hostelu će biti uklonjena nakon 15 dana.
Kućni ljubimci i druge životinje su zabranjeni.
Golotinja je strogo zabranjena.
Čišćenje hostela se obavlja svakodnevno u vremenu između 09.00 h i 13.00 h.

Dolasci

Vreme prijave gostiju je od 12.00 h do 22.00 h. Gostima je dozvoljen dolazak ranije i u mogućnosti su da ostave svoj prtljag u hostelu, ali će pristup sobama biti odobren tek nakon 12.00 h. Važeća identifikaciona isprava je uslov za prijavljivanje u hostel. Prihvatimo pasoš ili ličnu kartu. Menadžment može tražiti dodatne informacije od gostiju.

Odlasci

Vreme odjave gostiju je od 07.00 h do 10.00 h. Gosti su dužni da na dan odlaska ukolne sve svoje lične stvari iz soba i ormarića do 10.00 h. Ukoliko ostanete duže u hostelu od 10.00 h, biće zatraženo od Vas da platite još jedno noćenje, tako da proverite da li ste spremni na vreme! Ako je potrebno da ostavite svoj prtljag u hostelu na dan Vašeg odlaska molimo Vas da to dogovorite sa recepcijom. Nudimo slobodan prostor za prtljag do 22.00h.

Raspodela soba/kreveta

Prilikom rezervacije kreveta u zajedničkim sobama za Vas i Vaše prijatelje, možda nećemo biti u mogućnosti da vas sve smestimo u istu sobu. Rezervišite privatnu sobu ili celu zajedničku sobu ukoliko želite da garantujemo da ćete svi biti zajedno.

Ključ od sobe/ormarića, račun

Nakon prijave na recepciji dobićete ključ od sobe/ormarića i račun (dokaz o uplati). Menadžment ima pravo da zatraži da vidi ovaj račun u bilo kom trenutku, tako da ćete morati da ga čuvate na sigurnom kao i ključ od sobe/ormarića. Ukoliko izgubite ključ od sobe/ormarića, izrada novog se naplaćuje 1200 dinara/10 evra.

Ograničenje u godinama

Rezervacije se ne mogu prihvatiti od osoba mlađih od 16 godina, osim ako su u pratnji odrasle osobe (preko 18 godina). Gosti koji žele da dovedu svoju decu ispod 16 godina moraju rezervisati celu zajedničku sobu ili privatnu sobu. Gosti uzrasta 16 ili 17 godina mogu rezervisati krevet u zajedničkim sobama, ali moraju biti u pratnji osobe starije od 18 godina. Za razliku od nekih drugih hostela mi nemamo gornju starosnu granicu. Većina naših gostiju su u uzrastu između 18 i 30 godina starosti. Imajte na umu da Vam može biti dodeljen krevet na gornjem spratu..

Pravila ponašanja gostiju

Udobnost, sigurnost i bezbednost naših gostiju je od najvećeg značaja za nas u Hostelu Home Sweet Home. Bilo koji gost(i) koji, po mišljenju našeg osoblja, ugrožavaju udobnost, sigurnost i bezbednost drugih gostiju, zaposlenih ili stanara zgrade, biće zatraženo da napuste prostorije hostela i neće im biti ponuđen povraćaj novca. Od gostiju se očekuje da poštuju druge goste, osoblje, stanare zgrade kao i imovinu hostela.

Pravila ponašanja gostiju tokom noći

Mi poštujemo naše komšije i želimo da zadržimo dobar odnos sa njima. Molimo Vas da od 22.00 h do 07.00 h ne pravite buku u spavaćim sobama i hodnicima hostela. Možete ostati u zajedničkim prostorijama 24 sata dnevno, ne postoji policijski čas, ali Vas molimo da ne uznemiravate druge pri povratku u hostel kasno u noć.

Posetioci

Zabranjeno je dovoditi u sobe osobe koje nisu korisnici usluga hostela. Smeštajem hostela smeju se koristiti samo one osobe koje su uredno prijavljene na recepciji. Prostor za prijem posete gostiju je dnevna soba i trpezarija u vremenu od 07.00 h do 22.00 h. Svaki gost je dužan da svojoj poseti objasni kućni red. Posetioci su dužni da tokom posete ostave indetifikacionu ispravu na recepciji tokom posete.

Zabranjeno pušenje

Pušenje nije dozvoljeno u prostorijama hostela. Od gostiju koji puše u hostelu menadžment će zatražiti da odmah napuste prostorije hostela i neće im biti ponuđen povraćaj novca.

Droga i oružje

Droga i oružje bilo koje vrste su zabranjeni. Upotreba droge u Srbiji je zakonom zabranjena. Zadržavamo pravo da je oduzmemo i obavestimo policiju.

Hrana i piće

Zabranjeno je konzumiranje hrane i pića u spavaćim sobama, dozvoljeno je samo u zajedničkoj prostoriji kod recepcije/trpezariji i u kuhinji. Moguće je odlagati hranu i piće u kuhinji za goste. Molimo Vas da hranu i piće koje odlažete u kuhinji označite sa vašim imenom i datumom odlaska, inače će sva hrana i piće koje nije označeno biti uklonjeno. Posle svake upotrebe, molimo Vas da operete sudove i očistite radni prostor gde ste pripremali hranu.

Konzumiranje alkohola

Konzumiranje alkohola dozvoljeno je samo za goste preko 18 godina starosti i može se konzumirati samo u trpezariji i kuhinji.

Lična imovina gostiju

Svaki gost je dužan da osigura svoje lične stvari tako da su mu svi predmeti lične svoine bezbedni u svakom trenutku. Hostel Home Sweet Home ne prihvata nikakvu odgovornost za gubitak, krađu ili oštećenje imovine gostiju, bilo kako nastalu i bilo ko da ju je izazvao. Preporučujemo da donesete katanac i da ga koristite da zaključate Vaš kofer ili ranac.

Oštećenje imovine Hostela Home Sweet Home

Od gostiju će biti zatraženo da nadoknade štetu koju su lično prouzrokovali na imovini Hostela Home Sweet Home prouzrokovanu neodgovarajućim ponašanjem tokom njihovog boravka.

Inventar Hostela Home Sweet Home

Strogo je zabranjeno iznositi inventar koji pripada Hostelu Home Sweet Home. Gosti koji iznose inventar ili bilo šta drugo što pripada Hostelu Home Sweet Home, biće zatraženo od njih da napuste prostorije hostela i neće im biti ponuđen povraćaj novca.

Vaše informacije

Hostel Home Sweet Home će samo ćuvati i koristiti informacije koje dostavljate nama ili koje se isporučuju nama u svrhu formiranja rezervacije/računa sa Vama i da vas informišemo o ostalim uslugama i ponudama koje nudimo s vremena na vreme. Ako ne želite da primate takve informacije, molimo Vas da nas obavestite tako što ćete nam poslati e-mail na: office@homesweethome.rs ili nam pišite na: Hostel Home Sweet Home 929, Balkanska 29/9, 11000 Beograd - Savski Venac, Srbija.

Konzervacija

Zemljini izvori energije se ubrzano smanjuju. Molimo Vas da racionalno koristite vodu i struju u hostelu i ne ostavljajte vodu da teče kada Vam ne treba. Molimo Vas da isključite svetlo kada napuštate sobu.

Ko proverava pravila kućnog reda?

Vlasnik, menadžer, osoblje i službe bezbednosti imaju pravo da provere da li su ispoštovana sva pravila kućnog reda u bilo kom trenutku, bez traženja dozvole.